De ontmosser bv Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-ontmosser.be+32 (0)3 500.11.60

Stappenplan

1. Nazicht van het dak

We voeren de algemene controle uit van het dak en we vervangen eventuele gebroken pannen/leien.

2. Reinigen van het dak

Dan wordt het oppervlak optimaal gereinigd met gepaste druk d.m.v. een professionele hogedrukunit op stoom (om waterdruk te beperken) met een vuilfrees, (dit is een roterende sproeikop die de reinigingscapaciteit aanzienlijk verhoogd). Hierdoor kunnen alle moeilijk te bereiken plaatsen zonder probleem ontmost worden. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw dakbedekking en gevel worden veroorzaakt. Na het reinigen wordt het oppervlak gespoeld zodat er zeker geen sporen van mossen of algen meer aanwezig zijn. Afspuiten gebeurt steeds van boven naar onder, zodat er geen water kan binnendringen.

3. Aanbrengen van een
anti-mosproduct

We sproeien het ganse oppervlak van het dak in met een preventief anti-mosproduct (rewaclean mega). Het zorgt ervoor dat het mos minder snel terugkomt. Het product is biologisch afbreekbaar waardoor we het milieu niet schaden!

4. Reinigen van de woning
(muren, ramen, terras)

We kunnen niet ontkennen dat het ontmossen wel een redelijk vuil werk is. Daardoor kan er mos op de muren, ramen, terras… terechtkomen. Dit wordt uiteraard zorgvuldig door ons opgekuist en verwijderd. Onze betrachting is om de woning in dezelfde of betere staat achter te laten dan wanneer we zijn toegekomen.

5. Ledigen dakgoten

We maken na de reiniging de dakgoten leeg en spoelen eventueel de leidingen met hoge druk d.m.v. een rioolrat zodat er later zeker geen opstoppingen kunnen plaatsvinden. Daarna ruimen we alles netjes op!

Resultaten van een dakontmossing

dak (1)
dak (2)