De Ontmosser bv Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-ontmosser.beTel: 03/500 11 60

Dak reinigen

Uw huis straalt pas allure uit als uw dak in uitstekende staat is. Een vuil dak geeft gauw een slordige indruk en het is alsof uw huis plots minder waard is. Hou het daarom in perfecte conditie en zorg ervoor dat het regelmatig grondig schoongemaakt wordt.

Waarom is een dakreiniging belangrijk

Niet alleen om esthetische redenen is het belangrijk uw dak te laten reinigen. Ook voor de levensduur van uw dak is het regelmatig reinigen van cruciaal belang. Mettertijd vormen zich algen en mos op uw dak, zeker als er veel schaduw op uw dak valt. Deze kunnen uw dakpannen aantasten en blijvende schade aanbrengen. Ook vuil kan zich tussen uw dakpannen nestelen. Als u te lang wacht met het reinigen van uw dak kan u zelfs slechte afwatering krijgen en op lange termijn ontstaan er mogelijks zelfs lekken.

Offerte ontvangen?

Upload enkele foto’s van uw huis
en wij bezorgen u een gepaste

Hoe uw dakpannen reinigen

U kunt uw dakpannen (laten) reinigen met aangepaste producten. Eerst wordt het dak grondig schoongemaakt met heet water door middel van een hogedrukunit. Al het vuil wordt zo van uw dak weggespoten. Daarna wordt een beschermingslaag (coating) aangebracht. Deze is vuil- en vochtwerend en zorgt ervoor dat uw dak veel langer zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt.

Zelf doen of dak laten reinigen?

Het lijkt makkelijk om een dak zelf te reinigen. Als het gaat om een klein plat dak of een klein hellend pannendak is dit waarschijnlijk wel mogelijk. Maar als het bijvoorbeeld gaat om een dak op grote hoogte, een rieten dak of een dak in golfplaten, dan laat u het ontmossen van daken beter aan professionelen over. Dakwerken blijven gevaarlijk en u heeft aangepast materiaal nodig: steiger of hoogtewerker bijvoorbeeld. Als u dit materiaal moet huren, kost het al gauw veel geld. Bovendien vergt bijvoorbeeld een rieten dak een speciale aanpak en golfplaten moeten op een heel andere manier dan pannendaken gereinigd worden. Een gespecialiseerde firma heeft de nodige vakkennis en geschoolde werknemers om dit werk probleemloos voor u uit te voeren.

Wat bepaalt de prijs voor het reinigen van uw dak

Hoeveel het schoonmaken van uw dak kost, is van verschillende elementen afhankelijk. Het soort dakbedekking speelt een rol in de prijsbepaling. Zoals hierboven al aangegeven is het reinigen van een rieten dak heel moeilijk omdat het tijdens het reinigen geen vocht mag opnemen. Het vuil zit vooral tussen het riet. Dit moet zorgvuldig gereinigd worden. Het schoonmaken van uw rieten dak zal dan ook duurder zijn dan bijvoorbeeld een betonnen dak. Dakpannen reinigen is werkintensiever dan een plat dak schoonmaken.

Ook de grootte van uw dak bepaalt de uiteindelijke prijs. Uw dak enkel maar reinigen kan perfect als u dat wenst. Maar het is aan te raden om samen met het reinigen ook een coating aan te brengen. Het dak wordt geïmpregneerd, de poriën worden gevuld zodat er zich in de toekomst minder vuil, algen en mos in het dak gaan nestelen. Dit zorgt ervoor dat u uw dak minder vaak moet laten reinigen. Dat scheelt een heel stuk in uw budget.

Dak laten reinigen door een professioneel team

De Ontmosser is een specialist op het vlak van reinigen en coaten van daken. Door onze jarenlange ervaring hebben wij al duizenden dak behandelingen uitgevoerd waardoor we u gegarandeerd enkele referenties uit uw buurt kunnen tonen. Wat zijn onze kenmerken?

  • Propere manier van werken;
  • Optimale en klantvriendelijke service;
  • Een team met jarenlange ervaring;
  • Uitstekende referenties;
  • Persoonlijke communicatie met de klant en advies ;

Een dak met het gewenste resultaat

Uw dak laten reinigen of ontmossen lijkt een eenvoudige klus, toch is het aan te raden een professionele partij in te schakelen voor deze klus. Onze medewerkers beschikken over de nodige kennis en ervaring om deze klus tot een goed einde te brengen. We hanteren steeds dezelfde werkwijze om het gewenste resultaat te garanderen.

Eerst doen we een algemene controle en vervangen we versleten dakpannen. Daarna gaan we het dak reinigen met een hogedrukunit waarna we vervolgens een anti-mos product zullen aanbrengen. Tot slot reinigen we de dakgoten en leidingen en kuisen we alles netjes op. Zo kunt u opnieuw van een gereinigd dak genieten.

Vraag altijd een vrijblijvende offerte!

Uw dak laten reinigen? Dan staat De Ontmosser voor u klaar. Wij zijn een bedrijf dat persoonlijk contact met de klant hoog in het vaandel draagt en nemen telkens ruim de tijd om alles met u door te nemen. U kan genieten van de vakkundigheid en ervaring in het reinigen en ontmossen van daken van een team van specialisten.

Voor meer informatie of vragen over onze dienstverlening kan u ons steeds bereiken via het nummer: +32 (0)3 500.11.60  Daarnaast kan u ook het contactformulier invullen. Wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.