De ontmosser bv Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-ontmosser.be+32 (0)3 500.11.60

Dakcoating; de prijs en werkwijze

Bent u op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in het het uitvoeren van een dakcoating? Dan raden wij u aan vandaag nog contact op te nemen met De Ontmosser! Een mooi dak draagt bij aan een goede uitstraling van uw woning. Voor een scherpe prijs heeft u een proper en gezond dak en oogt het terug als nieuw wat de woning eveneens in waarde doet stijgen!

Als de toplaag van de pannen, leien of golfplaten te poreus geworden zijn, volstaat het ontmossen niet meer en moet het dak herbehandeld worden d.m.v. het aanbrengen van een op water gedragen dak coating.

Eigenschappen van dakcoating

 • een hoge dampdoorlaatbaarheid;
 • UV-bestendig;
 • Kan tegen alle weersinvloeden;
 • Werkt preventief tegen mossen en algen;
 • Vormt na droging een vocht- en vuilafstotend schil.
 • Propere behandeling en werkwijze

De standaardkleuren voor het coaten van uw dak zijn antraciet, zwart en avondrood. Extra kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. Door de beschermende dak coating aan te brengen wordt uw dak jarenlang beschermd!

20180822_084624
20180822_141842

Offerte ontvangen?

Bel of mail ons!

Coating is prijsvoordelig

Voor een fractie van de kosten van een nieuw dak zorgen wij ervoor dat u opnieuw kan genieten van een schitterend zicht van uw woning!
De keren dat mensen zich afvragen of er geen nieuw dak geplaatst is na het zien van het resultaat kunnen wij niet meer op 1 hand tellen!

Welke daken coaten

Het coaten met een dakcoating kan op verschillende soorten dakbedekkingen toegepast worden, waaronder de meest gebruikte; betonpannen of kunstleien bestaan. Al de rest van de dakbedekkingen is reinigen en het aanbrengen van een anti-mos product voldoende.

Kunstleien dak coaten

kunstlei

Betonpannen dak coaten

betonpan

Dakpannen coaten

Om problemen als waterinfiltratie te vermijden is het noodzakelijk om tijdig uw dakpannen te coaten en te laten behandelen. De Ontmosser heeft al jaren ervaring in het coaten van daken en weet dus van aanpakken. Als de toplaag van de dakpannen, leien of golfplaten te poreus worden, volstaat ontmossen niet meer. In dit geval gaan we dus de dakpannen behandelen door middel van een op water gedragen dakcoating.

Hoe gaat coaten van daken in zijn werk?

Nadat het dak volledig is ontmost, kunnen we starten met uw dakpannen te coaten (schilderen). Voor het coaten van uw dak dient het een minimum temperatuur te zijn van 15 graden. De verf wordt op het dak gespoten d.m.v. een professionele airless spuitinstallatie U kan kiezen uit verscheidene kleuren waarbij u steeds verschillende kleurwaarden kan bekomen.

Dakpannen coaten gebeurt in verschillende fasen

 1. Afplakken
  Alles wordt netjes afgeplakt (eventueel veluxen, veranda, zonnepanelen, schouwen enz…).
 2.  Aanbrengen van 1ste laag coating waarbij een anti-mos primer wordt toegevoegd:
  Onze coating is een water gedragen verf die wordt aangebracht in 2 lagen, waarvan bij de eerste laag een anti-mos primer wordt toegevoegd om de goede hechting van de verf te verzekeren.
 3.  Aanbrengen 2de laag originele coating:
  Nadat de 1ste laag volledig is uitgehard wordt de tweede laag originele coating aangebracht in de door uw gewenste kleur.
 4. Proper maken en opruimen:
  Eens alles droog is wordt al het afplakmateriaal verwijderd en ruimen we alles op voor we vertrekken zodat u kan genieten van een schitterend ogend dak.

Aanbrengen van coating op het dak

Voor het coaten van uw dak gebruiken wij gespecialiseerde machines. De coatings die wij aanbrengen zijn de originele fabriekscoatings voor leien, pannen en golfplaten. Dakpannen coaten verlengt niet alleen de levensduur van uw dak, maar geeft ook zijn oorspronkelijke uitstraling terug waardoor dit uw huis in waarde doet stijgen.