De Ontmosser bv Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-ontmosser.beTel: 03/500 11 60

Het ontmossen van daken

Bent u op zoek naar een partij die gespecialiseerd is in het ontmossen van daken? Dan bent u bij De Ontmosser aan het juiste adres. Om problemen als waterinfiltratie te vermijden is het noodzakelijk om tijdig uw dak te laten behandelen. De Ontmosser heeft al jaren ervaring in het reinigen en ontmossen van daken over heel Vlaanderen en weet dus van aanpakken.

Het ontmossen van daken

De wind wat over je dak waait, zorgt ervoor dat het meegevoerde stof gedeeltelijk op je dak blijft zitten en zich vooral tussen de voegen / spleetjes van je dakbedekking vastzet. In combinatie van vocht en weinig zonlicht vormt dit een ideale voedingsbodem voor mossen en algen.
Er groeit ook meer mos op de dakvlakken van je woning die het minst zonlicht krijgen. Deze vlakken blijven langer vochtig en bereiken niet de vereiste temperaturen om mos kiemen te kunnen vernietigen. De meeste mossen sterven namelijk af bij temperaturen boven de 70° C. Dakvlakken die veel zon krijgen, bereiken in de zomer gemakkelijk deze temperatuur en zullen bijgevolg dus ook minder mosvorming vertonen.

imgColumn2
imgColumn3

Stappenplan

1. Nazicht van het dak

We voeren de algemene controle uit van het dak en we vervangen eventuele gebroken pannen/leien.

2. Reinigen van het dak

Dan wordt het oppervlak optimaal gereinigd met gepaste druk d.m.v. een professionele hogedrukunit met een vuilfrees, (dit is een roterende sproeikop die de reinigingscapaciteit aanzienlijk verhoogd). Hierdoor kunnen alle moeilijk te bereiken plaatsen zonder probleem ontmost worden. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw dakbedekking en gevel worden veroorzaakt. Na het reinigen wordt het oppervlak gespoeld zodat er zeker geen sporen van mossen of algen meer aanwezig zijn. Afspuiten gebeurt steeds van boven naar onder, zodat er geen water kan

3. Aanbrengen van een
anti-mosproduct

We sproeien het ganse oppervlak van het dak in met een preventief anti-mosproduct (rewaclean mega). Het zorgt ervoor dat het mos minder snel terugkomt. Het product is biologisch afbreekbaar waardoor we het milieu niet schaden!

4. Reinigen van de woning
(muren, ramen, terras)

We kunnen niet ontkennen dat het ontmossen wel een redelijk vuil werk is. Daardoor kan er mos op de muren, ramen, terras… terechtkomen. Dit wordt uiteraard zorgvuldig door ons opgekuist en verwijderd. Onze betrachting is om de woning in dezelfde of betere staat achter te laten dan wanneer we zijn toegekomen.

5. Ledigen dakgoten

We maken na de reiniging de dakgoten leeg en spoelen eventueel de leidingen met hoge druk d.m.v. een rioolrat zodat er later zeker geen opstoppingen kunnen plaatsvinden. Daarna ruimen we alles netjes op!

Resultaten van een dakontmossing

imgColumn2
imgColumn3

Waarom uw dak ontmossen

Waarom kunt u best tijdig uw dak ontmossen? Wel, de wind waait over uw dak en zorgt ervoor dat het meegevoerde stof gedeeltelijk op je dak blijft zitten en zich tussen de voegen van uw dakbedekking vastzet. In combinatie van vocht en weinig zonlicht vormt dit een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Het ontmossen van daken is zeer belangrijk als u problemen als waterinfiltratie en verstopte dakgoten wilt vermijden.

Ziet u het niet zitten om telkens wanneer er een regenbui is het terras op te kuisen door de bolletjes mos welke hier op liggen? Of zijn de dakgoten alweer verstopt door het mos? Dit is niet aangenaam. Wat ook het materiaal is waaruit het dak bestaat (dakpannen, leien, golfplaten…), geen enkel dak ontsnapt eraan. Ze worden bedreigd door de aangroei van algen en mos.
Hieronder krijgt u een overzicht van de eventuele gevolgen door de aanwezigheid van mosvorming op uw dak.

Waterinfiltratie in het dak
De begroeiing van mos en algen op het dak zijn in de meeste gevallen de oorzaak van insijpeling van water met gevolg dak lekkages. Het mos en de algen maken zich vast aan de dakbedekking wat het poreus zal maken. Dan bestaat de kans dat er vocht door de dakbedekking komt en als gevolg van vriestemperaturen zullen de dakpannen, leien, golfplaten, enz… gaan barsten. Eveneens kan het mos dat zich tussen de pannen/leien gevestigd heeft, door de capillaire werking het vocht naar binnen zuigen waardoor het houtwerk eveneens kan beginnen aantasten.

Aantasting van de dak deklaag
Eveneens verliezen daken na verloop van tijd hun deklaag door de aantasting van UV-stralen, zure regen en andere atmosferische invloeden. De toplaag verdwijnt en de dakbedekking wordt poreus.

Levensduur van uw dak
Uw dak is door het ontmossen jarenlang beschermd tegen alle weersinvloeden en micro-organismen wat de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengt.

Esthetisch belang van een mooi dak
Een mooi dak komt de uitstraling van uw huis ten goede. Voor een zachte prijs hebt u een proper en gezond dak en oogt het terug als nieuw wat de woning eveneens in waarde doet stijgen!

Offerte ontvangen?

Upload enkele foto’s van uw huis
en wij bezorgen u een gepaste

Uw dak reinigen en ontmossen;
De Ontmosser is uw specialist!

Een dak ontmossen is van groot belang om uw dakconstructie in een goede staat te houden. Het ontmossen van daken zorgt onder meer voor het verkleinen van de kans op lekkages. Mos maakt dakpannen en leien bijvoorbeeld poreus. Hierdoor krijgt regenwater de kans om er doorheen te dringen. Door het dak te reinigen voorkomt u bovendien dat er door mos vorstschade ontstaat. Vocht in mos dat bevriest maakt de kans groot dat de dakbedekking barst. Dat leidt eveneens tot lekkage. Verder is er sprake van een esthetisch fraai effect. Uw dak ziet er na een grondige reiniging weer als nieuw uit.

Factoren die het groeiproces van mos op het dak versnellen

  • Als je tussen veel groen en bomen woont;
  • Lichte hellingsgraad van het dak waardoor vocht langer aanwezig blijft;
  • Weinig zonlicht dat het dak bereikt;
  • Oude en poreuze dakpannen/leien.

Mos komt ook altijd terug, maar als het probleem tijdig en op een professioneel correcte manier aangepakt wordt en men gebruikt de juiste producten dan kunt u genieten van een mooi mosvrij dak met de zekerheid dat de levensduur ook enorm verlengd wordt.

Wat is het mos op uw dak

Mossen zijn kleine spoorplantjes die in aanzienlijke hoeveelheden bij elkaar groeien. Het is niet noodzakelijk dat mossen vocht onttrekken uit de grond. Vandaar dat mossen groeien op uw dak, klinkers, oprit of muur. Het ontstaan van een laag mos op uw dak is een natuurlijk verschijnsel. Het gevolg daarvan is dat de onderlaag langer nat blijft waardoor het vatbaar is voor schimmels. Het is dus belangrijk om dit vakkundig te laten verwijderen.

Om de hoeveel tijd dient het ontmossen van daken te gebeuren?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals omgeving, soort dakbedekking, hellingsgraad van het dak enz… vandaar wij gewoon jaarlijks een vrijblijvende brief te sturen naar ons klantenbestand of een nabehandeling vereist is.

Wat zijn algen

Algen zijn een verzamelnaam voor een veelvoudig en soortelijk gezelschap van lagere planten die van grootte variëren van klein tot vrij groot. De algen die op uw dakbedekking, pannen enz… voorkomen zijn meestal ééncellige planten. Ze vormen een dunne laag op uw pannen, klinkers enz… waardoor groene aanslag zichtbaar wordt. Ze verschijnen het snelst op vochtige plaatsen.

Hoe mos op uw dak levenslang voorkomen

Nadat wij jullie dak ontmost en/of gecoat hebben raden we vanaf nu aan om het dak te blijven onderhouden. Mos kan men vanaf dit moment levenslang tegengaan!
Wij bieden nabehandelingen aan waar we een biologisch anti-mos product aanbrengen op het dak d.m.v. een lagedruk pomp waardoor de beginnende mos kiemen (groene waas) die op termijn terugkomen opnieuw worden verwijderd. Wanneer men deze beginnende mos kiemen niet zou verwijderen zal deze zich opnieuw ontwikkelen tot stukjes (volwaardig) mos waardoor opnieuw een volwaardige behandeling van toepassing is. Een standaard nabehandeling kost 250 euro (incl. btw, vervoer, producten, enz…).

Vraag gratis je offerte aan!

Laat u bijstaan door De Ontmosser

Wilt u uw dak laten ontmossen of wilt u eerst meer informatie bekomen over het ontmossen van uw dak? Neem dan gerust contact met De Ontmosser, wij helpen u graag verder!

Stop uw zoektocht naar een specialist in het ontmossen van daken en vraag vandaag nog vrijblijvende een offerte aan. Ons hele team wil graag de jarenlange ervaring met u delen om zo een perfect resultaat te bekomen. Heeft u vragen of opmerkingen? Vul ons offerteformulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder. U kan natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 0498/40.33.40.

Een ontmosser van daken in elke regio in Vlaanderen

De Ontmosser is als absolute expert in het ontmossen actief in heel Vlaanderen. Daarom worden klanten bediend in elke provincie. De prijzen zijn overal gelijk en in elk gebied worden klanten even snel geholpen. De Ontmosser heeft verschillende tevreden referenties in Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.