De Ontmosser bv Guddegemstraat 21 2160 Wommelgem info@de-ontmosser.beTel: 03/500 11 60

Uw dakpannen reinigen: laat het aan een specialist over

Het gebeurt dat uw dakpannen na een tijd hun oorspronkelijke uitstraling verliezen. Er zijn verschillende oorzaken hiervan. Er kan zich vuil en stof ophopen tussen uw dakpannen. Na een tijd gaan zich algen of mos nestelen in dit stof en wordt uw dak groen. Als u niet tijdig ingrijpt, kan uw dak zelfs beschadigd worden door vuil en mossen. Ook uw dakgoten kunnen verstopt raken en er kunnen lekken ontstaan. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig uw dakpannen te laten reinigen.

Hoe moet u uw dakpannen reinigen?

Dankpannen reinigen begint met het schoon spuiten van uw dak onder hoge druk. Dit kan met een speciaal reinigingsproduct. Na het reinigen moeten uw dakpannen beschermd worden met een coating product. Deze poriënvuller zorgt ervoor dat uw dak in de toekomst minder snel vuil wordt. Algen, mossen en vuil krijgen minder kans om zich in de dakpannen vast te zetten.

imgColumn2
imgColumn3

Offerte ontvangen?

Upload enkele foto’s van uw huis
en wij bezorgen u een gepaste

Waarom een professionele firma inschakelen?

U kunt overwegen om uw dakpannen zelf te reinigen, maar er zijn heel wat redenen waarom u het reinigen van dakpannen best aan professionals overlaat. Eerst en vooral: dakwerken zijn gevaarlijk. Professionals werken volgens de veiligheidsvoorschriften. Ze beschikken over aangepast materiaal zoals een hoogtewerker of een stelling. Als u dit moet gaan huren, kost dit stukken van mensen. Een tweede reden is dat vaklui met professionele producten werken als ze dakpannen reinigen. Deze schoonmaakproducten zijn milieuvriendelijk en zeer efficiënt. Daarnaast gebruiken wij de nodige borstels en frezen die uw dakpannen perfect reinigen, maar toch niet beschadigen. De coating die er na het reinigen op komt, is van hoge kwaliteit. Als u uw dak door vakmensen laat reinigen, blijven uw dakpannen veel langer proper. Als uw dakpannen ouder zijn en misschien poreus, dan worden ze geïmpregneerd. Daardoor zijn ze veel sterker en beter bestand tegen weersomstandigheden. Op lange termijn verhoogt dit de levensduur van uw dakpannen.

Dakpannen reinigen: een vak apart

Een ander voordeel waarom u een firma zou inschakelen om uw dakpannen te reinigen is dat uw dak volledig nagekeken wordt. Als er pannen zouden beschadigd zijn, weet u dit meteen en kunnen ze vervangen worden. Als er pannen verschoven zijn, worden die meteen terug op zijn plaats gelegd. U ziet er tegen op om uw dakpannen te reinigen? Contacteer ons gewoon op het nummer 0498/40.33.40 of vul het contactformulier in. Wij komen kijken wat uw dak precies nodig heeft. U voorkomt hiermee dat er onnodige werken zouden gebeuren. En bovendien bent u zeker van een correct resultaat. Uw dak wordt terug als nieuw.